Adrenalin a voda. Na Czech Masters končí i Matuš

Stanislav Matuš
Adrenalin a voda. Na Czech Masters končí i Matuš

Po dvou birdie a skvělé záchraně na trojce měl Stanislav Matuš cut velmi blízko. Ještě dvě jamky před koncem byl tři pod par a šance byly vysoko. Šestnáctka ale vše změnila. 


Stanislav Matuš začal po boku Bernda Wisbergera a Andrea Pavana skvěle. Na úvodních dvou jamkách zahrál birdie a dostal se na slibné skóre -3. V té chvíli byl přitom cut na skóre -2. Na následujícím tříparu nechal své železo velmi krátké, dokázal si ale skvěle přihrát a zachránil par.

Na pětce přidal po skvělé příhře další birdie a vypadalo to velice slibně. Jenže na sedmičce a osmičce Matuš zaváhal a byl přesně na hranici cutu. Ten se následně přesunul už na -3 a Matuš hned vzápětí zaskóroval.

Druhá devítka mu přinesla šest parů v řadě, rozhodla ale šestnáctá jamka. Matuš poslal míček do vody a nakonec nezachránil ani bogey, když minul putt z necelých dvou metrů. "Byl jsem hodně nabitý energií a hůl, kterou mám přesně na tu metráž, jsem přestřelil o patnáct metrů. To se stává a tím se učím. To samé se mi stalo i na sedmnáctce a tak jsem nedal cut. S tím se nedá nic dělat," prohlásil smutný Matuš.

Na sedmnáctce znovu přestřelil a po druhé ráně mimo green zachraňoval par. Na osmnáctce zahrál úvodní ránu nejlépe z celého tria, green ale následně minul. Z bunkeru se sice dokázal vyhrát, následně ale potřeboval dva putty. Celkově tak dnes Matuš jednu ránu ztratil a po roce opět končí s paru a bez víkendových kol.

"Nehrál jsem vůbec špatně, ale na konci mě chytl adrenalin. S tím, že na konci minu všechny čtyři greeny, se nedá útočit na lepší skóre," uvedl dále Matuš, který se nyní vrátí na Challenge Tour a pokusí se vybojovat kartu.