Czech Masters: Pieters chce z Albatrossu druhý titul. Rozhodne už úvod finálového kola?

Czech Masters: Pieters chce z Albatrossu druhý titul. Rozhodne už úvod finálového kola?

Ve 13 hodin a 15 minut odstartuje poslední flight letošního ročníku Czech Masters. Thomas Pieters půjde s náskokem jedné rány se Španělem Adria Arnausem a bude chtít získat svůj druhý titul z Albatrossu. Může rozhodnout už úvodní devítka?


Podle včerejších výsledků se zdá, že rozhodně ano. Úvodní devítka byla velmi přívětivá, především poté úvod. Z TOP 10 nezískal z úvodní devítky ránu jen Angličan Sam Horsfield. 

Ke třem birdie totiž na sedmičce zapsal bogey a na čtyřparové osmičce zahrál double-bogey stejně jako v prvním kole. Další hráči už ale upisovali jednu ránu za druhou.

Thomas Pieters hrál pět birdie, jeden eagle a jedno bogey a na první devítce tak upsal šest ran! Nejzářivějším duem v tomto ohledu ale bylo spojení Erika van Rooyena a Jacka Singha Brara. Angličan zahrál na úvodních čtyřech jamkách vždy birdie, poté přidal ještě jedno. Van Rooyen na úvodních šesti jamkách zapisoval dokonce pět berdíků, následně ještě jednou zaskóroval, ale také zachyboval.

Čtyři jamky v řadě využil ke skórování i Mikko Korhonen, ten ztrácí na Pieterse stejně jako Brar čtyři údery. Dodejme, že největší konkurenti Pieterse v boji o titul upsali čtyři, respektive tři rány. Španěl Arnaus zaskóroval čtyřikrát, švédské duo Karlberg - Karlsson a do čtrnácté jamky třetího kola neomylný Edoardo Molinari tři údery. 

Je tedy možné, že o osudu šestého ročníku Czech Masters rozhodnou již úvodní jamky a především skórovací potence všech hráčů z první desítky.