Neuvěřitelný Thomas proměňoval téměř vše. Do finále si tak vypracoval značný náskok

PGA TOUR
Neuvěřitelný Thomas proměňoval téměř vše. Do finále si tak vypracoval značný náskok

Hideki Matsuyama utvořil na Medinah nový rekord hřiště, když druhé kolo zahrál za 63 úderů. Ještě o dvě rány lepší kolo si ale pro nás v sobotu přichystal Justin Thomas. O jeho triumfu po velkolepém kole pochybuje nyní málokdo. 


V pátek zahrál Hideki Matsuyama kolo za 63 a posunul se do čela. Jenže Moving Day na první pozici posunul Justina Thomase. Ten předvedl neuvěřitelnou show, zapsal dva eagly včetně jednoho po parádním hole-outu na čtyřparové šestnáctce, a celkově upsal 11 ran!

Poměrně z ničeho nic se tak suverénně dostal na první pozici. Thomas na úvodních pěti jamkách zaznamenal pět birdie, poté sice zachyboval, ale následně už opět pouze skóroval.

Na osmičce přišlo birdie, poté eagle na desítce a od čtrnáctky ještě zaznamenal další eagle a dvě birdie. Justin Thomas trefil téměř vše a před finále je v čele o plných šest ran!

Dostihnout se jej pokusí Patrick Cantlay a taktéž Tony Finau, o skvělé umístění hraje čtvrtý Rory Sabbatini a také pátý John Rahm. Rory McIlroy je v současné chvíli na dělené třinácté příčce, další ránu ztrácí Patrick Reed a se skóre -5 se pokusí pohnout Brooks Koepka, současný lídr FedEx Cupu.

Nezapomínejme ani na Tigera Woodse, jenž v sobotu odehrál velmi dobré kolo. S pěti birdie a žádnou chybou se s výsledkem -7 posunul na začátek čtvrté desítky.