Thomas vedení udržel a do finále půjde z prvního místa

PGA TOUR
Thomas vedení udržel a do finále půjde z prvního místa

Justin Thomas se i v letošní sezóně dočkal. Po třech titulech z loňska slaví triumf na BMW Championship, díky kterému se posunul do čela FedEx Cupu. To pro Tigera Woodse sezóna končí. 


Po třetím kole, ve kterém Thomas zahrál 61 ran, se to poměrně očekávalo. Justin Thomas si pohodlně došel pro první letošní titul a do závěrečného turnaje odstartuje z první pozice v žebříčku FedEx Cupu.

Thomas chyboval v úvodech obou devítek a když na desítce proměnil Patrick Cantlay putt do birdie, měl Thomas náskok jen dva údery. Poté ale opět začal hrát bezchybně a v celkovém součtu porazil svého krajana o tři údery.

Na třetí pozici se dostal Hideki Matsuyama, do nejlepší desítky se poté vešli i Tony Finau, Jon Rahm, Brandt Snedeker, Corey Conners, Lucas Glover, Kevin Kisner a Adam Scott.

Finálové kolo nevyšlo Rorymu Sabbatimu a na Tour Championship se nepodívá. Končí také Tiger Woods, jenž hrál v neděli v paru a nakonec obsadil dělené 37. místo.

Bláznivé kolo poté prožil dosavadní lídr FedEx Cupu Brooks Koepka. Čtyřikrát musel zkousnout bogey, k tomu ale přidal sedm birdie a jeden eagle. Téměř tak zopakoval první kolo, ve kterém zahrál o jedno birdie méně. Každopádně Koepka skončil na dělené 24. pozici a do finále odstartuje ze třetího místa.