Sedmnáctka na Czech Masters trápila i největší hvězdy. Kdo naopak obstál?

Sedmnáctka na Czech Masters trápila i největší hvězdy. Kdo naopak obstál?

Sedmnáctá jamka na Czech Masters dělala hráčům problémy. Žádný český hráč na ní nezahrál birdie a trápily se i největší hvězdy. Kdo naopak na této jamce obstál?


Klasický dogleg dělal hráčům na letošním Czech Masters obrovské problémy. Jamka měřící 446 metrů potrápila z první dvacítky nejvíce Haydna Porteouse, jenž zde ztratil hned tři rány.

Kvarteto Henson - Kruyswijk - Dredge - Lloyd dokonce ztratilo po čtyřech úderech. Těžká jamka to byla i pro největší hvězdy turnaje. Pádraig Harrington během čtyř kol zahrál +2, Ernie Els a Lee Westwood během dvou kol ztratili po ráně.

Zpět ale k elitní dvacítce. Nad par hrálo tuto jamku hned devět golfistů, sedm hráčů ubojovalo alespoň par a pouze šest hráčů se dostalo do červených čísel. Vítěz Thomas Pieters upsal ránu, stejně tak jako druhý Španěl Arnaus, třetí Horsfield a také Erik van Rooyen, Robert Karlsson a Edoardo Molinari.

Z hráčů, kteří prošli cutem, jen pětice dokázala zahrát v turnaji dvě birdie. Jednalo se o Američana Catlina, Angličany Howella a Morrisona, Fina Korhonena a Portugalce Gouveiu. 

Na sedmnáctku rozhodně nebudou v dobrém vzpomínat čeští hráči. 13 českých golfistů zde nezaznamenalo jediné birdie, naopak v součtu zahrálo +15. Nejvíce zde ztratil Jan Cafourek, hned tři rány.