LET na Karlštejně začala senzačně: Česká amatérka Patricie Macková jde do čela

LET na Karlštejně začala senzačně: Česká amatérka Patricie Macková jde do čela

Dámský golfový turnaj Tipsport Czech Ladies Open začal na Karlštejně skvěle pro české barvy. Po prvním kole je ve spoluvedení česká osmnáctiletá amatérka Patricia Macková (-6), která dokonale využila znalost svého klubového hřiště. Nad aktuální hranicí cutu jsou nyní také Jana Melichová (-2), Kateřina Vlašínová (E) a Sára Kousková (+1).


Nádherné počasí přivítalo účastnice prvního kola spojeného turnaje LET a LETAS v Golf Resortu Karlštejn. Ideální podmínky na výborně připraveném hřišti také pomohly k velmi dobrým výsledkům velké části startovního pole. S Patricií Mackovou jsou na vedoucím místě společně Agathe Sauzon z Francie a Johanna Gustavsson ze Švédska, všechny zahrály 66 ran (-6).

Přitom Macková nešla na první týčko s klidnou hlavou. „Na drivingu mi to nešla, říkala jsem si, co tu vlastně dělám. Ale pak tam spadly nějaké putty a už sem tušila, že to průšvih nebude,“ vyprávěla po dohrání česká golfistka a přiznala, že znalost hřiště asi hrála roli. „Na osmé jamce jsem viděla spoluhráčku puttovat a věděla, že to málo nadehrává. To mi poprvé došlo, že to hřiště vidím jinak,“ připustila česká amatérka mírnou výhodu.

Podle očekávání se dařilo také Sanně Nuutinen (-5), která vyhrála nedávný turnaj LETAS na Konopišti. „V Česku mě to prostě baví. Pěkná hřiště, výborné jídlo a dobré nealkoholické pivo,“ vyjmenovala usměvavá Finka hlavní důvody, proč se jí v tuzemsku daří.

Další překvapení naopak podobně jako Macková mezi nejlepší poskočila ve své premiéře na turnaji LET patnáctiletá Slovinka Pia Babnik. Minulý týden zvítězila na prestižním Girls Amateur Championship , přesto počátkem týdne moc nevěřila, že se jí zde bude dařit. Kombinace deštivého počasí a hornatého hřiště Pie prý zrovna příliš nesedí. „Ale počasí je už zase krásné a mně se dnes hrálo velmi dobře, po turnaji v minulém týdnu jsem si už stačila odpočinout,“ svěřovala jedna z nejtalentovanějších evropských hráček současnosti.

Přestože se hrálo teprve první kolo turnaje, hráčky a jejich umění už sledovala řada spokojených diváků a především domácí golfistky přišlo podpořit hodně klubových spoluhráčů. Tři hráčky nad hranicí cutu (E), další reálně ve hře o postup - v sobotu se bude na Karlštejně na co dívat, počasí má znovu turnaji přát.