Lahiri se vzdal turnaje, zamířil domů evakuovat svou rodinu

PGA TOUR
Lahiri se vzdal turnaje, zamířil domů evakuovat svou rodinu

Anirban Lahiri hrál o kartu na PGA Tour, z posledního turnaje Korn Ferry Tour se nicméně odhlásil. Na vině je blížící se hurikán Dorian.


Anirban Lahiri letos odehrál několik turnajů PGA Tour, plnou kartu si ovšem nevybojoval. Zamířil tak na Korn Ferry Tour, aby si kartu udržel i pro příští rok.

Dvaatřicetiletý rodák z indického města Púne odehrál dva skvělé turnaje. Na prvním z nich skončil dělený sedmý, v minulém týdnu obsadil pátou příčku. Kartu tak Lahiri zcela jistě mít bude.

Ze závěrečného turnaje Korn Ferry Tour Championship se nicméně Lahiri odhlásil. Na vině je blížící se hurikán, který by měl zasáhnout Floridu a konkrétně i Palm Beach Gardens, kde Lahiri se svou rodinou žije.

"Jsem nucem odhlásit se z Korn Ferry Tour Championship. Mířím na Floridu evakuovat svou rodinu," uvedl Lahiri na svém Twitteru. Finálový turnaj se tak koná bez něj a Lahiri může mít v následujících měsících problém. Případný úspěch ve finále by jej totiž posunul v pořadí v priority listu pro nasazování do turnajů. 

Takto je nejisté, jakých turnajů se v příští sezóně Lahiri zúčastní. Je ale jasné, že v tomto případě má rodina jednoznačnou přednost.