Spilková se vrací domů, brzy se ale znovu pokusí o cut na LPGA

Klára Spilková
Spilková se vrací domů, brzy se ale znovu pokusí o cut na LPGA

Po návratu na LPGA z dvouměsíční zdravotní přestávky je Klára Spilková znovu v plné permanenci. Ačkoli jí nevyšel cut na Cambia Portland Classic, zůstala 24letá profesionálka optimistkou.


Výsledek +3 (72-75) v Oregonu sice nebyl podle představ, avšak projevila se na něm očekávaná nerozehranost, a sice na greenech.

„Hrálo se mi dobře, byla jsem ráda, že jsem zpátky na turnaji. Z hry jsem měla velice dobrý pocit, hrála jsem solidně a nedělala jsem chyby. Bohužel mi moc nepadaly putty, což pro mě není až tak normální,“ komentovala svůj výkon členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu.

Na necelý týden se nyní Klára vrací do Prahy, kde má sponzorské povinnosti vůči svým partnerům. Absolvuje akce pro KPMG, YOUPLUS a Volvo. Již v neděli cestuje zpět do USA, kam byla pozvána na turnaj Pro-Am, hraný v GlenArbor Golf Clubu v Bedford Hills, severovýchodně od New York City.

„Potom budu trénovat deset dní doma v Sarasotě, než se vydám na další turnaje. Čekají mě starty v Indianapolis a v Texasu,“ dodala golfistka.

LPGA Indy Women in Tech Championship se hraje 26. – 29. září na hřišti Brickyard Crossing. Jeho část se nachází uvnitř slavného stadionu se závodní dráhou, v dějišti 500 mil Indianapolis a donedávna i Velké ceny USA formule 1. Turnaj má dotaci 2 miliony dolarů.

Po Indianě následuje Volunteers of America Classic v Old America Golf Clubu v Texasu. O dotaci 1,3 milionu dolarů se hraje 3. – 6. října.