Johnson podstoupil operaci, dlouho by ale chybět neměl

PGA TOUR
Johnson podstoupil operaci, dlouho by ale chybět neměl

Dustin Johnson ve čtvrtek podstoupil artroskopickou operaci zraněného levého kolena. Podle nejčerstvějších informací operace proběhla bez problémů a aktuální světová trojka by neměla scházet delší dobu. 


Dustin Johnson byl v úvodu letošní sezóny v solidní formě. Na úvodních dvou majorech obsadil druhou pozici, následně se ale vytratil. Osmkrát v řadě nedokázal skončit do TOP 15 a na Tour Championship nakonec obsadil až poslední, třicátou příčku.

Za poklesem formy dost možná stálo i zranění chrupavky levého kolena. Johnson, aktuální světová trojka, se tak rozhodl pro operaci. Artroskopickou úpravu absolvoval včera a jeho manažerský tým ihned uvedl, že vše proběhlo bez potíží.

Podle vyjádření týmu šlo o rutinní operaci, po které by Dustin Johnson neměl scházet delší časové období. Délka rekonvalescence oznámena nebyla, Johnson by ale měl startovat v příštím měsící na Houston Open.

Dodejme, že Johnson podobnou operaci podstoupil už před osmi lety. Tentkrát ale šlo o koleno pravé. Od té chvíle příliš zdravotních problémů neměl, letos šlo o první zmínku jakéhokoliv zdravotního problému.