Golfistou roku na PGA Tour se stal Rory McIlroy

PGA TOUR
Golfistou roku na PGA Tour se stal Rory McIlroy

Ovládl Players, zvítězil na Tour Championship, stal se vítězem FedEx Cupu a nyní Rory McIlroy slaví další významné ocenění. Je nejlepším golfistou za uplynulou sezónu. 


Rory McIlroy měl tři hlavní soupeře, konkrétně Matta Kuchara, Xandera Schauffeleho a především Brookse Koepku. Ten ovládl PGA Championship a na dalších třech majorech skončil v TOP 5. Takový počin se povedl jen dalším čtyřem hráčům v historii.

McIlroy ovšem poprvé ve své kariéře ovládl The Playes a díky fantastickým výkonům během celého roku si dokráčel i pro triumf v celém ročníku FedEx Cupu.

Právě severoirský golfista se tak stal majitelem Jack Nicklaus Award. Tuto cenu získal již v letech 2012 a 2014.

"Brooks prožil neuvěřitelný rok, vlastně hned tři neuvěřitelné roky. Myslím ale, že hráči PGA Tour cítí, že je důležité hrát dobře po celý rok. Nemají pocit, že důležité jsou pouze čtyři týdny," uvedl McIlroy.

McIlroy během celé sezóny neprošel jen dvakrát cutem a hned čtrnáctkrát se umístil v TOP 10. "Opravdu jsem se snažil každý týden přenést do své hry to nejlepší. TOP 10, konzistence, práce, kterou jsem do toho dal. Největší kompliment, který můžete obdržet, je, že vaši kolegové mají pocit, že jste udělali něco speciálního," dodal McIlroy, který obdržel ocenění přímo od Jacka Nicklause.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

“I’ve got goosebumps.” No one better to surprise @rorymcilroy with the Jack Nicklaus Award than @jacknicklaus himself. #LiveUnderPar

Příspěvek sdílený PGA TOUR (@pgatour),