OAKS Prague otevřelo první devítku golfového hřiště PGA National Czech Republic

OAKS Prague otevřelo první devítku golfového hřiště PGA National Czech Republic

Dlouho očekávané golfové hřiště PGA National Czech Republic otevřelo první devítku do testovacího provozu. Golfisté si na něm letos zahrají pouze na pozvání a těšit se můžou na prvotřídní hrací povrch a jedinečné standardy služeb společnosti Troon. Jediné hřiště v České republice s licencí PGA National je součástí rozsáhlého developerského projektu Oaks Prague a je umístěno jihovýchodně od Prahy.


PGA National slibuje špičkový golfový zážitek, kterému se nevyrovná žádný jiný klub v regionu. Nejmodernější golfové hřiště v České republice navrhuje světoznámý architekt Kyle Phillips a je průkopníkem environmentálně udržitelného golfového designu. PGA National Czech Republic provozuje Troon Privé, tato divize soukromých klubů Troon patří mezi světové lídry ve správě golfových hřišť, s více než 500 špičkovými hřišti po celém světě. Troon Privé přináší PGA National Czech Republic svou pověst nejkvalitnějších herních povrchů, fantastických služeb hostům a bezkonkurenčního vybavení.

Výstavba hřiště probíhá dle nejpřísnějších golfových norem americké golfové asociace (USGA), která splňuje kritéria PGA, a standardů provozovatele Troon Privé. Začátkem září zahájilo hřiště v Oaks Prague testovací provoz první devítky. Golfisté si zahrají na severní části hřiště od 13té do 3tí jamky. Hřiště je zasazeno do malebné středočeské přírody a do bezprostřední blízkosti lesů a rybníků, díky nimž nabízí golfistům unikátní zážitek ze hry. Zázemí pro golfisty je připraveno v novém Oaks pavilonu, kde si mohou vychutnat občerstvení na venkovní terase, zakoupit značkové PGA National golfové vybavení i oblečení nebo golfové členství na rok 2020.

PGA National Czech Republic dále pokračuje ve výstavbě druhé devítky. Ta bude kompletně dokončena na podzim roku 2020 spolu s renovací Nebřenického zámku, kde bude umístěna nová golfová klubovna. Zámek prochází pečlivou rekonstrukcí dle návrhů architekta Johna Pawsona a nabídne stylové prostory pro obchod, šatny, kavárnu pro golfisty, bar a restauraci s venkovními terasami a výhledem na golfové hřiště.

Privátní prohlídku či pozvání na golfové hřiště PGA National Czech Republic lze zajistit prostřednictvím ředitele golfu, Paula Dennise, na emailu pdennis@oaksprague.cz.

O projektu Oaks Prague

Rezidenční projekt Oaks Prague se nachází jihovýchodně od Prahy v Nebřenicích. Budoucí obyvatelé se mohou těšit na domov, kde se snoubí místní příroda, soudobá architektura a nejmodernější technologie. V nabídce je široké spektrum nemovitostí od bytů, řadových domů, apartmánů až po jedinečné vily. Každý z domů nabízí díky výhledům do krajiny blahodárný klid a soukromí. Výstavba první fáze již započala a první obyvatelé přivítá v polovině roku 2020.

Více informací na www.oaksprague.cz

O společnosti Troon

Společnost Troon se svým hlavním sídlem v arizonském Scottsdale je největší světovou společností v oblasti správy golfových objektů. Ve svém portfoliu má přes 500 golfových hřišť. Specializuje se také na správu rezidenčních komplexů, soukromých klubů, správu nemovitostí a další podobné aktivity. Své portfolio dělí na třídy Troon Golf, Honours Golf a Troon Privé, které zahrnují 45 federálních států a 32 zemí. Kromě toho je 67 míst spravovaných společností Troon se 87 golfovými hřišti zahrnuto v hodnocení nejlepší 100 v mezinárodních i národních publikacích.

Společnost Troon International se sídlem v Ženevě a Dubaji má za úkol rozšiřovat působnost společnosti Troon po celém světě. Rychle rostoucí divize v současné době zahrnuje 50 golfových hřišť ve 23 zemích včetně Anglie, Skotska, Španělska, Norska, Spojených Arabských Emirátů, Austrálie, Jižní Koreje a České republiky a do budoucna plánuje další růst ve všech regionech.

Více informací najdete na www.troon.com  

O Kyle Phillips Golf Course Design

V roce 1997 založil Kyle Phillips mezinárodní servisní společnost zaměřenou na design golfových hřišť, Kyle Phillips Golf Course Design, se sídlem v Granite Bay v Kalifornii. Filozofie designu Kylea Phillipse vychází z přesvědčení, že golfová hřiště by měla mít svůj vlastní charakter a osobitost odvozenou z existujících přirozených rysů krajiny, stejně jako z její polohy a historie. Tam, kde přírodní golfové prvky chybí, ukázal Kyle Phillips jedinečnou schopnost vytvářet přirozeně působící tvary. Kyle Phillips navrhl hřiště na všech kontinentech. Patří mezi ně i čtyři zahrnuté v mezinárodních publikacích jako nejlepší 100 – Kingsbarns ve Skotsku, California Golf Club v USA, South Cape v Jižní Koreji a Yas Links ve Spojených arabských emirátech.

Více informací najdete na www.kylephillips.com

PGA National a udržitelnost

Golfové hřiště PGA National Czech Republic je zapojeno do programu On Course® mezinárodní organizace GEO Foundation a usiluje o certifikaci GEO Certified® za udržitelnost. Jako jediné hřiště s licencí PGA National Czech Republic se tak zavázalo rezidentům k ochraně a zlepšení okolní přírody, hospodaření se zdroji a k podpoře komunit.

Více informací najdete na www.sustainable.golf