Chappell desátým hráčem se skóre 59! Před víkendem ztrácí tři rány

PGA TOUR
Chappell desátým hráčem se skóre 59! Před víkendem ztrácí tři rány

Kevin Chappell v loňské sezóně téměř nehrál, problémy se zády musela vyřešit až operace. Nyní se americký golfista vrátil do kolotoče PGA Tour a po prvním kole to na velký úspěch nevypadalo. Včera se ale Chappell zapsal do historie. 


Kevin Chappell nehrál golf téměř deset měsíců. 226. hráč světového žebříčku měl potíže se zády a vše musel řešit dokonce operací. Sám vůbec nevěděl, zda bude na letošní sezónu připraven.

"Nemohu být šťastnější. Před deseti měsíci jsem se vůbec nemohl zvednout. Rodina se obětovala, lidé mi věřili. A všichni tvrdě dřeli na tom, abych se vrátil," usmíval se Chappell.

V prvním kole nijak nezářil a se skóre +1 to vypadalo na konec po dvou kolech. Jenže v páteční rundě přišlo něco zcela neočekávaného. Chappell na úvodní jamce zahrál par a poté devětkrát v řadě zaskóroval!

V historii PGA Tour zaznamenal stejný počet birdie v řadě pouze Mark Calcavecchia. Na další jamce mohl Chappell přidat desáté birdie v řadě a přepsat historii, putt ale nechal krátký.

Přesto nechyboval a v dalším průběhu připsal ještě dvě birdie. Jako desátý hráč na okruhu PGA Tour tak mohl podepsat skórkartu s výsledkem 59.

Po dvou kolech tak může směle pomýšlet na titul. Na samostatné páté pozici totiž na vedoucí trio ztrácí pouhé tři rány.