Niemann ovládl úvodní turnaj PGA Tour

PGA TOUR
Niemann ovládl úvodní turnaj PGA Tour

Joaquin Niemann zcela po zásluze ovládl první turnaj nového ročníku PGA Tour. Teprve dvacetiletý golfista se zároveň stal prvním chilským vítězem na nejprestižnější golfové tour. 


Joaquin Niemann nedal v Západní Virginii nikomu šanci. Ve finále zahrál nejlepší kolo za 64 úderů, stejně jako Viktor Hovland, jenž se skóre -12 obsadil dělenou desátou příčku.

Zpět ale k Niemannovi. Ten sice ve finále dvakrát musel zkousnout bogey, k tomu ale přidal osm zásahů v podobě birdie. Brzy po startu druhé devítky tak bylo jasné, že teprve dvacetiletý Chilan si dojde pro první titul na PGA Tour při svém 44. startu.

Niemann si zajistil kartu do roku 2022, připsal si 500 bodů do pořadí FedEx Cupu a bude hrát taktéž na The Players. Kromě toho se dostal do čela FedEx Cupu, jelikož šlo o první turnaj nového ročníku.

Druhou pozici obsadil Američan Tom Hoge, dělené třetí místo obsadilo americké kvarteto English - Harman - Lashley - Werenski. Nejlepším Evropanem je již zmíněný Viktor Hovland, dalším Evropanem je až na dělené 47. pozici Skot Martin Laird.