Velké změny ve světovém žebříčku. Hojgaard se posunul o více než 600 míst

PGA TOUR
Velké změny ve světovém žebříčku. Hojgaard se posunul o více než 600 míst

Joaquin Niemann se poprvé propracoval do světové padesátky a má šanci zahrát si poprvé turnaj World Golf Championship. Největší posun ale zažil dánský mladík Nicolai Hojgaard. A co přineslo vítězství Sergiu Garcíovi?


Světovou jedničkou nadále zůstává Brooks Koepka. V nejlepší desítce se uskutečnila jediná změna. Francesco Molinari se z jedenáctého místa posunul na deváté. Na desátou příčku odsunul Xandera Schauffeleho, na jedenáctou pozici spadl Bryson DeChambeau.

Poprvé v kariéře se do první padesátky posunul vítěz prvního turnaje nové sezóny PGA Tour Joaquin Niemann. Kromě tučného šeku získal kartu do sezóny 2021/22 a také bude letos startovat na Players, Masters a PGA Championship.

Poprvé ve svém životě by si poté mohl zahrát na turnaji World Golf Championship. Pokud se udrží v padesátce do 14. října, bude hrát na HSBC Champions v Číně. Pokud ne, bude debutovat až v Memphisu v příštím roce.

 

Důležitý posun slaví i Sergio García, jenž uspěl v Nizozemsku na KLM Open. Momentálně je na 32. místě a o deset míst se dostal před Rafu Cabrera-Bella. Tento fakt je důležitý především kvůli olympijské kvalifikaci.

Jon Rahm z šestého místa má účast v Tokiu téměř jistou, o druhé místo pro Španělsko bojují právě tito dva golfisté.

Největší posun po minulém týdnu zažil dánský mladíček Nicolai Hojgaard. Hráč, jenž se teprve letos stal profesionálem, obsadil v Amsterdamu skvělou druhou pozici. Ještě před týdnem mu patřilo ve světovém žebříčku 1002. místo. Nyní je na neuvěřitelném 380. místě, zažil tedy skok o plných 622 pozic.