Lowry získal celoživotní členství na European Tour. Nyní myslí na Ryder Cup

Lowry získal celoživotní členství na European Tour. Nyní myslí na Ryder Cup

Shane Lowry letos opanoval The Open Championship a jeden ze svých životních snů už si splnil. Nyní má další cíl, rád by si zahrál na Ryder Cupu.


Shane Lowry po skvostném triumfu na The Open Championship poprvé míří na evropskou tour. Zúčastní se nejprestižnějšího turnaje BMW PGA Championship, jenž se koná ve Wentworthu.

BMW PGA Championship je navíc prvním turnajem, kde se již budou počítat body pro Ryder Cup 2020 ve Whistling Straits. A právě tam by si Shane Lowry moc rád zahrál. 

"Seděl jsem o Vánocích se svým trenérem a manažerem a říkal jsem jim: ´Jednu věc, kterou chci udělat, je hrát v příštím výběru pro Ryder Cup.´ Mluvili jsme o tom, že když přijde Wentworth, musím být u všech velkých událostech a dát si šanci. Což jsem udělal," těší Lowryho, kterému v tomto týdnu gratulovalo znovu několik nových tváří.

"Je to zase něco nového. Všichni ke mě přicházejí a gratulují mi. Abych byl ale upřímný, docela se těším, až se opět budu moci věnovat jen golfu. Těším se, až se pokusí dosáhnout různých cílů, které mám po zbytek roku," doplnil s úsměvem na tváři hráč, který si od European Tour nedávno vysloužil doživotní členství.