McIlroy zůstává po rozhovoru s Pelleym na European Tour

McIlroy zůstává po rozhovoru s Pelleym na European Tour

Keith Pelley a Rory McIlroy našli společnou řeč a vítěz FedEx Cupu tak zůstává členem European Tour. V tomto roce má v plánu odehrát ještě tři turnaje. 


Rory McIlroy loni uvažoval o tom, že se plně zaměří na PGA Tour a s European Tour se rozloučí. Letos dokonce nehrál na svém domácím Open a pokud by si chtěl udržet členství, musel by odehrát další dva turnaje.

Změnu názoru vítěze FedEx Cupu obstarala manželka Erica McIlroyová a také generální ředitel European Tour Keith Pelley. "Pravidlem bylo, že pokud nehrajete domácí Open, musíte hrát další dva turnaje," uvedl McIlroy, který nehrál Irish Open kvůli náročnému programu na PGA Tour.

"Pelley a já jsme se posadili a řekl jsem: ´Asi to nemůžu udělat.´Pelley poté navrhl, že místo toho můžu hrát tři turnaje z Rolex Series. Řekl jsem: ´Hotovo, není co řešit.´Vše to bylo naprosto v pořádku," dodal McIlroy.

Ten letos na European Tour hrál na Scottish Open a tento týden se účastní BMW PGA Championship. Následně plánuje hrát listopadové finále Race to Dubai a chybět by neměl ani na Dunhill Links Championship. Poté se McIlroy zavázal k účasti na Zozo Championship a WGC-HSBC Champions.