Rahm a Willett v čele, do víkendu prošel i McIlroy. Komu naopak cut utekl?

Rahm a Willett v čele, do víkendu prošel i McIlroy. Komu naopak cut utekl?

Rory McIlroy se na BMW PGA Championship zlepšil oproti prvnímu kolu o sedm ran a cutem projde. V čele je se skóre -11 duo Jon Rahm - Danny Willett, na přední straně leaderboardu se ale drží několik dalších světových golfistů. 


Dva flighty druhé kolo nedokončily, již nyní je ale jasné, že cutem je skóre +1. Do víkendových kol se tak podívají například Tommy Fleetwood, Andy Sullivan, Edoardo Molinari, Pádraig Harrington či Rory McIlroy.

Ten se oproti úvodní rundě zlepšil o sedm ran a víkend jej nakonec nemine. I když na poslední jamce to bylo ještě poměrně solidní drama.

Cutem naopak neprošly hvězdné jména jako Lucas Bjerregaard, Thomas Bjïrn, Lee Westwood, Luke Donald, Tyrrell Hatton či Eddie Pepperell. Ten zahrál neuvěřitelných +11 a skončí zřejmě na dělené 126. příčce.

Na opačném konci je před víkendem duo Danny Willett - Jon Rahm. Skóre -11 dává tomuto duu dvě rány náskok na trio Justin Rose - Christiaan Bezuidenhout - Henrik Stenson. Nejméně chyb má na svém kontě Jihoafričan, jenž si do této chvíle připsal jediné bogey.

Ve hře zůstávají i Paul Casey a Billy Horschel (oba -7) a také Tony Finau, Andrew Putnam či mladičký Viktor Hovland (všichni -6). Další ránu ztrácejí Francesco Molinari či Rafa Cabrera-Bello, do víkendu v poklidu prošli i Patrick Reed (-4), Alex Noren (-3) či Miguel Ángel Jiménez (-1).

Z elitních hráčů se BMW PGA Championship může těšit i na Matta Wallacea, Iana Poultera, Ernieho Else, Matta Fitzpatricka, Bernda Wiesbergera, Thomase Pieterse či Martina Kaymera.