Nick Faldo se představil na Greensgate

Nick Faldo se představil na Greensgate

Šestinásobný vítěz turnajů kategorie major, Sir Nick Faldo, se poprvé představil na českém hřišti. Dvaašedesátiletý Angličan přijel na pozvání Greensgate Golf & Leisure Resortu na Dýšinu, kde se letos již počtvrté konalo národní finále turnaje Faldo Golf Series pro mladé hráče.


„Jsem v Česku poprvé. Těší mě, že naše série má tady už tradici, příští rok se bude hrát podesáté. Z Česka vyšla na naší sérii spousta talentů jako Ondřej Lieser, Šimon Zach nebo Jiří Zuska a doufám, že úspěchy budou pokračovat,“ říkal Sir Nick Faldo, který přijel se svým týmem autem z Berlína, než se druhý den vydal opět na cestu do dalšího dějiště svého turnaje na Slovensko.

Po příjezdu na Dýšinu se Sir Nick rozehrál na driving range a pak nastoupil k exhibici s místními juniory na šest jamek v systému texas scramble. První tři jamky hrál s Lukášem Jandou a Martinem Šikošem, s birdie na závěrečné trojce. Následující čtyřku, pětku a osmnáctku pak obešel s Danem Hlaváčkem a Kryštofem Strýčkem ve třech parech.

Po dohrání se konaly ještě exhibiční rány z bunkeru. Nakonec Sir Nick symbolicky rozhoupal zvon v kapličce u osmnáctého greenu, na oslavu letošního 15. výročí otevření západočeského hřiště.

Následovala ještě tisková konference, rozhovor pro Českou televizi, která jej bude vysílat 22. října, a slavnostní večeře s vedením klubu.