Willett si došel pro titul, McIlroy je znovu v TOP 10

Willett si došel pro titul, McIlroy je znovu v TOP 10

BMW PGA Championship ovládl se skóre -20 Danny Willett, jenž o tři rány porazil druhého Jona Rahma. Do TOP 10 se vměstnal i Rory McIlroy, naopak těsně pod desítkou zůstal při premiérové účasti na European Tour Viktor Hovland. 


Danny Willett je definitivně zpět! Ve čtvrtém kole BMW PGA Championship udělal jedinou chybu a díky šesti jamkám, na kterých skóroval, si se skóre -20 došel pro titul.

John Rahm nakonec ztratil tři rány, přesto končí na samostatném druhém místě. Výborný turnaj má za sebou Christiaan Bezuidenhout. Jihoafričan udělal za celý turnaj jen tři chyby a končí na třetí pozici.

Dělené čtvrté místo získalo americké duo Billy Horschel - Patrick Reed, do nejlepší desítky se poté vtěsnali i Rafa Cabrera-Bello, Richie Ramsay, Justin Rose, Andrew Johnston a senzačně také Rory McIlroy. 

Ten prošel cutem na poslední chvíli, o víkendu ale upsal skvostných dvanáct ran a s výsledkem -11 končí na dělené deváté příčce. Těsně unikla desítka Viktoru Hovlandovi, který při premiéře na European Tour obsadil dělenou jedenáctou pozici.

Stejný výsledek může slavit vítěz The Open Shane Lowry a také Angličan Paul Casey. Obhájce triumfu Francesco Molinari poté končí na dělené čtrnácté pozici.