Po Niemannovi se premiérového titulu dočkal i Munoz

PGA TOUR
Po Niemannovi se premiérového titulu dočkal i Munoz

V minulém týdnu se premiérového titulu na okruhu PGA Tour dočkal Joaquin Niemann, nyní jej napodobil Kolumbijec Sebastian Munoz. Slavit už se přitom chytal Jihokorejec Sungjae Im. 


V minulém týdnu slavil Joaquin Niemann jako první Chilan, nyní se v historii PGA Tour dočkal druhý kolumbijský hráč. Na Sanderson Farms Championship slaví Sebastian Munoz.

Ve finále mu největší starosti dělala neamerická společnost. Ve hře byl Mexičan Carlos Ortiz a dvojice Jihokorejců Byeong-Hun An a Sungjae Im. Druhý jmenovaný své kolo dohrál dříve, ve finále upsal šest ran a dlouho vedl.

A již se zdálo, že bude slavit. Munoz si ale na závěrečné jamce skvělým puttem zajistil birdie a tedy i play-off. V něm Im zahrál bogey, zatímco Munoz zachránil par. Právě jemu tak náleží vítězství v druhém letošním turnaji PGA Tour.

Nejlepším Američanem se stal Kevin Streelman, jenž s Ortizem dělí čtvrtou pozici. Evropská elita se soustředila na BMW PGA Championship a proto v Jacksonu ve státě Mississippi startovalo jen deset hráčů z Evropy.

Po prvním kole měl k nejlepšímu umístění nakročeno Ir Seamus Power, ten ale nakonec neprošel ani cutem. Na druhé devítce ve druhém kole poztrácel během sedmi jamek osm úderů a víkend měl volný. Nejlepší umístění tak vybojoval Dán Sebastian Cappelen, skóre -4 stačilo na dělené 54. místo.