McIlroy po dalším skvělém týdnu: Chci se přiblížit k pozici světové jedničky

McIlroy po dalším skvělém týdnu: Chci se přiblížit k pozici světové jedničky

Po prvním kole vypadal na ručník, nakonec na BMW PGA Championship vybojoval skvostné dělené desáté místo. A nyní Rory McIlroy reálně uvažuje nad pozicí světové jedničky. 


Rory McIlroy na konci minulého roku končil jako světová osmička. Letošní sezóna ale byla v jeho podání opět fantastická. McIlroy vyhrál konečně The Players a podruhé v kariéře nakonec triumfoval ve FedEx Cupu.

Stal se také golfistou roku a nyní sní po návratu na první místo světového žebříčku. Zdálo se, že na BMW PGA Championship žádné body nepřidá. Po prvním kole to vypadalo na cut a pozici okolo sté příčky. Výsledkem je dělená desátá příčka.

"Kdyby mi někdo řekl, že budu mít šanci skončit v TOP 10, rozhodně bych to vzal. Můžu být na sebe hrdý, jak jsem následně zahrál a že jsem si vůbec mohl projít hřiště o víkendu," řekl McIlroy, který nyní chce snít o návratu na nejvyšší příčku.

"Vždy existují cíle, které se neustále obnovují. Nevím, jestli je to reálné dostat se na první místo, ale mohu se tomu přiblížit," doplnil Severní Ir. Toho nyní čeká Dunhill Links Championship, následovat bude Zozo Championship v Japonsku a poté WGC-HSBC Champions v Číně.

Sezónu poté definitivně zakončí ve finále Race to Dubai právě v Dubaji.