Molinari cestoval přes osm časových zón. První kolo ale zvládl fantasticky

PGA TOUR
Molinari cestoval přes osm časových zón. První kolo ale zvládl fantasticky

Francesco Molinari titul na BMW PGA Championship neobhájil a náladu by si tak rád spravil na Safeway Open. První kolo se mu vydařilo nadmíru dobře, a to i přesto, že toho v průběhu týdne moc nenaspal. 


Francesco Molinari na BMW PGA Championship titul neobhájil, dělená čtrnáctá pozice ale rozhodně není špatná. Následně se ale světová devítka přesunula z European Tour na PGA Tour.

Místo Alfred Dunhill Links Championship hraje Safeway Open. Přesun do Kalifornie z Anglie tak rozhodně nebyl jednoduchý, Molinari cestoval napříč osmi časovými zónami a v Kalifornii přistál až v úterý večer.

"Bydlím v Londýně, takže to není poprvé. Udělal jsem to i při US Open, tam jsem ale letěl už v pondělí. Nespím zrovna skvěle. Probouzím se brzy, ale včera a dnes jsem měl brzký tee-time, takže mi to pomohlo," řekl Molinari po prvním kole.

To zahrál za skvělých 66 (-6) a dostal se na dělenou třetí pozici za Adama Scotta a Andrewa Landryho. A to i přesto, že minul jedenáct z úvodních dvanácti fairwayí a nakonec trefil pouhé tři fairwaye.

"Myslím, že toto golfové hřiště je velmi těžké. Nepálil jsem z odpaliště dobře, takže jsem musel hrát dobře z roughu. Krátká hra byla velmi dobrá a proměnil jsem hodně puttů, což samozřejmě pomohlo," uvedl Molinari. Během úvodního kola proměnil putty z celkové vzdálenosti téměř 26 metrů.

V Napa hraje Molinari poprvé a na Kalifornii nemůže dopustit. "Strávil jsem tu jen dva dny, ale miluji to tady. Miluji Kalifornii obecně a nikdy jsem v této části nebyl, takže jsem ji chtěl vidět také," uzavřel Molinari s úsměvem na tváři.