McIlroy se opřel do European Tour: Ani špatná rána nepřinese trest

McIlroy se opřel do European Tour: Ani špatná rána nepřinese trest

Zahrál 15 pod par hřiště, přesto skončil až ve třetí desítce. Rory McIlroy tak po Alfred Dunhill Links Championship zkritizoval náročnost golfových hřišť, na kterých se hraje European Tour. 


Letos se Rory McIlroy objevil na čtyřech turnajích European Tour mimo majory či podniky WGC. Na všech turnajích upsal minimálně jedenáct ran, o víkendu při Alfred Dunhill Links Championship dokonce patnáct.

Přesto to stačilo pouze na dělené 26. místo. Podobně končil i na Scottish Open. Tam byl s -13 na děleném 34. místě. A právě to McIlroye na European Tour příliš nebaví.

"Upřímně, jsem z toho docela rozhozený, že jsem se vrátil na European Tour, byl 15 pod a skončil třicátý," řekl McIlroy v neděli reportérům podle Johna Huggana z Golf Digest.

Pošesté z posledních sedmi ročníků skončil vítěz minimálně se skóre -17. "Nemyslím si, že jsou hřiště nastavena dostatečně tvrdě. Za špatné rány neexistují žádné tresty. Je to těžké, když se vrátíte a je to takhle. Nemám pocit, že dobrý golf je odměňován tak, jak by to mohlo být," myslí si Severní Ir.

"Myslím, že pokud chce být European Tour dobrým produktem, musí být hřiště a nastavení přísnější," dodal McIlroy s tím. Zdá se tak, že i v následující sezóně bude upřednostňovat PGA Tour.