Harrington by pro Ryder Cup rád nastavil neutrální podmínky

Harrington by pro Ryder Cup rád nastavil neutrální podmínky

Pádraig Harrington bude v příštím roce šéfovat evropskému týmu Ryder Cupu. Hrát se ovšem bude ve Spojených státech amerických a Harrington tak očekává těžký boj s hřištěm. 


Harrington byl vice-kapitánem v roce 2016 v Hazeltine, kde si Američané vytvořili ideální pozici pro vítězství. Široké fairwaye a jednoduché pin pozice znamenaly americké vítězství.

O dva roky později byl Harrington také členem evropského týmu a tentokrát se mohl radovat. Evropa ale ve Francii na Le Golf National zvýšila roughy a greeny byly o poznání užší.

Nyní bude Harrington kapitánem evropského týmu pro Ryder Cup 2020, který se uskuteční ve Whistling Straits. A Ir zatím neví, co od tohoto hřiště očekávat. Navíc by si v budoucnu přál, aby bylo nastavení hřišť při Ryder Cupu neutrální.

"Myslím, že existuje podstatný rozdíl, domnívám se dokonce, že je až příliš mnoho rozdílů mezi tím hrát doma a venku. Je zřejmě, že v Evropě nastavujeme golfová hřiště tak, aby to vyhovovalo našim hráčům. A podobně to je i v USA. Myslím, že v mém životě se to nestane, ale třeba za čtyřicet, padesát let, když bude Ryder Cup pokračovat, bylo by asi nejlepší mít neutrální nastavení," domnívá se Harrington.

Ve Whistling Straits se v minulých letech třikrát uskutečnilo PGA Championship a třikrát slavili neameričtí hráči. V roce 2004 se dočkal Vijay Singh, o šest let později se radoval Martin Kaymer a v roce 2015 triumfoval Jason Day. Je tak možné, že až takovou výhodu Američané doma mít nebudou.