Koepka se vrací na PGA Tour, poprvé se v Las Vegas představí Scott

PGA TOUR
Koepka se vrací na PGA Tour, poprvé se v Las Vegas představí Scott

Krátce před čtvrtou hodinou odpolední našeho času startuje turnaj Shriners Hospitals for Children Open, na kterém se poprvé ve své kariéře objeví Adam Scott. Do letošní sezóny vstoupí světová jednička Brooks Koepka a Patrick Cantlay se pokusí vrátit porážku Brysonu DeChambeauovi. 


Kevin Na, Phil Mickelson, Tony Finau

Phil Mickelson v Las Vegas hrál v devadesátých letech a v úvodu nového tisíciletí. Čtrnáct let ale na Shriners nestartoval. Po minutém cutu v Napa se pokusí udělat dojem na Tigera Woodse, který již brzy rozhodne o nominacích pro Presidents Cup. Ve flightu půjde Mickelson s Tonym Finauem. Ten se v minulém týdnu představil v St. Andrews, nyní jej čeká první start na PGA Tour a šestý v Las Vegas. Třetím do party bude Kevin Na, vítěz z roku 2011 a runner-up z roku 2015.

Brooks Koepka, Gary Woodland, Adam Scott

Brooks Koepka prožije v nové sezóně debut, v Las Vegas startoval čtyřikrát, naposledy v roce 2016. Na Shriners si připsal druhé místo, dělené čtvrté a dvakrát neprošel cutem. Poprvé bude na tomto turnaji startovat Adam Scott, chybět poté nebude ani Gary Woodland, jenž skončil v TOP 20 v roce 2017 i o rok později. 

Joaquin Niemann, Matthew Wolff, Collin Morikawa

Mládí vpřed. Trojice nových vítězů půjde v úvodních dvou kolech v jednom flightu. Matthew Wolff vyhrál 3M Open a nyní zahájí sezónu. Collin Morikawa získal titul na Barracuda Championship a bude hrát podruhé v letošní sezóně. To Joaquin Niemann je již rozehraný. Vyhrál Sanderson Farms a bude hrát již potřetí.

Patrick Cantlay, Bryson DeChambeau, Webb Simpson

Všichni tři chuť vítězství v Las Vegas znají. Patrick Cantlay měl loni velkou příležitost titul obhájit, na šestnáctce v závěrečném kole díky eaglu jej ale přeskočil Bryson DeChambeau. Simpson na Shriners dominoval před šesti lety, se skóre -24 vyhrál o plných šest úderů.