Koepka na úvod válel. Ovšem Chase

PGA TOUR
Koepka na úvod válel. Ovšem Chase

Shriners Hospitals for Children Open odstartovalo a skvělý výkon předvedli v prvním kole například Phil Mickelson, Nick Taylor, Patrick Cantlay či Bryson DeChambeau. Na čele leaderboardu se ale objevuje i poměrně nečekané jméno. 


Po prvním kole Shriners Hospitals for Children Open vede Nick Taylor. Ten v minulém týdnu skončil na Safeway Open v TOP 10 a nyní myslí ještě výše. V prvním kole nechyboval a vede tak se skóre -8 o ránu před Brianem Harmanem.

Parádní kolo vystřihl Phil Mickelson, který ztrácí rány dvě. Tříúderové manko poté mají Bryson DeChambeau, Patrick Cantlay, Adam Scott či Koepka. Ne ale Brooks, jak by se očekávalo.

Světová jednička zahrála průměrné kolo za -1 a dnes se musí zlepšit. Daleko lépe zahrál jeho mladší bratr Chase, známý především z Challenge Tour.

Chase Koepka hraje na PGA Tour počtvrté, vždy díky sponzorské pozvánce. Dvakrát hrál na Zurich Classic po boku svého bratra, nyní bojuje sám za sebe. Ve čtvrtek zahrál pět birdie, žádné bogey a v současné chvíli je dělený osmý.

To je pro hráče, který neprošel první fází European Tour Qualifying School, skvělá zpráva. "Je to hezké, Ale víte, je tak dobrý. On je tak dobrý," chválil Chase po prvním kole svého bratra. 

V posledních měsících hrál Chase především na Challenge Tour. Odehrál dvanáct turnajů, jen třikrát si ale zahrál o víkendu. Cut na tomto turnaji by tak byl do jisté míry senzací.

Koepka navíc podotkl, že mu poslední turnaje příliš nevyhovovaly, jelikož byl daleko od rodiny. "Trochu se mi stýskalo. Nyní jsem šťastnější. Rozhodně se to dnes ukázalo na golfovém hřišti. Bavil jsem se a je příjemné vidět takový výsledek," uvedl.

Koepka se tak nyní pokusí projít cutem, již v příštím týdnu poté absolvuje první fázi Q-School Korn Ferry Tour v Utahu. Nejdříve se ale pokusí porazit svého bratra. "Musím ho vždy popíchnout, když od něj dostanu šanci," dodal s úsměvem.