Cantlay nevyužil šanci, čtvrtý titul z PGA Tour má Na

PGA TOUR
Cantlay nevyužil šanci, čtvrtý titul z PGA Tour má Na

Dramatické finále nabídl turnaj Shriners Hospitals for Children Open. Ze čtvrtého vítězství na PGA Tour se raduje Kevin Na, jeho soupeř Patrick Cantlay příležitost na druhý titul z této akce nevyužil. 


Obhájce titulu Bryson DeChambeau skončil dělený čtvrtý, v neděli zahrál vynikající kolo za 63. Vidět byl i Pat Perez, finále za 68 mu stačilo na třetí místo.

Zlepšit se dokázal i Phil Mickelson, ve finálové rundě upsal čtyři rány a skóre -9 mu zajistilo samostatné 61. místo. Chase Koepka po mizerné  úvodní devítce (7 parů, 1 bogey, 1 double-bogey) zahrál fantastickou druhou devítku. Na ní zapsal jeden eagle a čtyři birdie. Nakonec tak končí na 67. místě.

Již od začátku ale bylo jasné, že o titul si to rozdají Američané Kevin Na a Patrick Cantlay. Na si svůj náskok dlouhou dobu udržoval a po devítce jej dokonce navýšil o jednu ránu.

Na desítce ale přišel první trojputt na turnaji a Na během jediné chvíle přišel o tři údery i náskok. V dalším průběhu zapsal tři birdie, stejně jako Cantlay. Na šestnáctce tak Na stále vedl o jednu ránu.

Pětiparová jamka ale přinesla změnu. Na zahrál do vody a zatímco Cantlay uspěl s puttem do birdie, Na nezachránil ani par. Do vedení se tak dostal vítěz z roku 2017. Na sedmnáctce ale pro změnu vodu trefil Cantlay a bylo srovnáno.

Osmnáctka nerozhodla, Cantlay těsně nevyužil putt na birdie a na vítězství a muselo se tak jít do play-off. V něm už Cantlay birdie putt proměnil, Na ale kontroval. Rozhodnutí tak přišlo posléze.

Cantlay trojputtoval, to Na udržel nervy na uzdě a par mu stačil k tomu, aby doma oslavil svůj 4. triumf na PGA Tour.