Stenson se rozloučil se starým přítelem, definitivně vyměnil své dřevo

PGA TOUR
Stenson se rozloučil se starým přítelem, definitivně vyměnil své dřevo

Od roku 2011 měl Henrik Stenson v bagu trojku dřevo Callaway Diablo Octane Tour. S ním se dostal až na druhé místo světového žebříčku, vyhrál major a Tour Championship. Po osmi letech ale velké přátelství končí. 


Od roku 2011 hrával Henrik Stenson s Callaway Diablo Octane Tour 3-wood. Tato hůl mu pomohla až ke druhé pozici ve světovém žebříčku. Zároveň vyhrál osm turnajů včetně Open Championship v roce 2016 a Tour Championship o tři roky dříve.

Nyní se ale se svým dlouholetým parťákem rozloučil. Na Houston Open bude mít ve svém bagu nejnovější model Callaway Epic Flash Sub Zero 3-wood.

"Když po delší době vyměníte hůl, bude to chvíli trvat, než si zvyknete. Jeho poslední verze byla asi jen 75 procent tak dobrá jako originál. Nastal čas na něco nového, technologie se posunula dál," uvedl Stenson.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

The next 3-wood @henrikstenson chooses has big shoes to fill. A look back at the greatest hits.

Příspěvek sdílený Skratch (@skratch),

Třiačtyřicetiletý Švéd, který prožije na PGA Tour letošní premiéru, se momentálně příliš ve formě necítí. "Jsem poloviční. Tedy oproti tomu Stensonovi, kterým jsem byl v roce 2016, když jsem zvedal Klaretový džbán. Nemám pocit, že v tuto chvíli mohu dát ve finálovém kole 63," dodal Stenson.

V červnu Stenson absolvoval WGC-FedEx St. Jude Invitational a po tomto turnaji, který mu zajistil konečné 90. místo ve FedEx Cupu, si dal pauzu. Vrátil se v rámci Scandinavian Invitation, kde obsadil dělenou třetí pozici. Následovaly další tři týdny volna a poté turnaj ve Wentworthu, kde byl dělený sedmnáctý.