Největší propadáky Italian Open

Největší propadáky Italian Open

Řím si při Italian Open podmanil Bernd Wiesberger, to některým hvězdným golfistům se nedařilo. Francesco Molinari neprošel cutem, Rory Sabbatini a Justin Rose si poté vítěznou ambici odstřelili v sobotním kole. Kdo další neprožil na hřišti Olgiata Golf Club ideální kolo?


Francesco Molinari - 2. kolo

Loni obsadil druhou pozici, nyní chtěl zaútočit na titul. Ve čtvrtek ale Molinari neproměnil několik velkých příležitostí a nakonec na poslední jamce zachraňoval par. O den později ale přišel naprostý krach. Světová jedenáctka zahrála sice tři birdie a po devítce se stále držela v paru. Následně ale Molinari na druhé devítce nezaskóroval a místo toho ztratil hned pět ran. S turnajem se tak rozloučil ještě před víkendem.

Paul Casey - 2. kolo

Cutem se neprotáhl ani Paul Casey, jenž hrál stejně jako domácí miláček. Po úvodním kole v paru zahrál v pátek Casey tři birdie, ale také pět bogey a na devítce dokonce triple-bogey. Cutem tak neprošel o pět úderů.

Thomas Pieters - 3. kolo

Ve druhém kole ztratil na čtyřparové jedenáctce tři rány, přesto cutem prošel. V sobotu si ale k lepšímu výsledku přivřel dveře. Pieters na úvodní devítce zapsal bogey a double-bogey, po další chybě na jedenáctce poté zahrál na čtyřparové dvanáctce výsledek 9. Kolo tak dokončil za 79 úderů (+8). Pieters zahrál 31 puttů, nedařilo se mu ani na odpališti (35,7 % trefených fairwayí) a lepší to nebylo ani co se trefování greenů týče (55,5 %). 

Do závěrečného kola, ve kterém mimochodem zahrál další triple-bogey, tak vstupoval sám. A postaral se o zajímavý rekord. Osmnáctku totiž obešel za necelé dvě hodiny.

Justin Rose - 3. kolo

Neuvěřitelné dva dny prožil Justin Rose. Po pátku mohl bojovat o titul, z boje se ale v sobotu naprosto odstřelil. Během celého kola nezaznamenal jediné birdie, k jedenácti parům ale připsal sedm bogey. Rose potřeboval na kolo 34 puttů, procento trefování fairwayí a greenů měl poté stejné jako Pieters. V neděli Rose prožil zcela opačné kolo. K jedenácti parům zapsal sedm birdie a vyšvihl se na dělené 15. místo. Nebýt soboty, zřejmě by bojoval o titul. 

Rory Sabbatini - 3. kolo

Velmi podobně hrál o víkendu i Rory Sabbatini. Ve třetím kole sice třikrát zaskóroval, sedm chyb ale bylo příliš. Sabbatini byl sice procentuálně lepší než Rose (57,1 % trefování fairwayí a 61,1 % trefování greenů), ale na greenech se slovenský golfista trápil. Sabbatini totiž zahrál třiatřicet puttů. V neděli se nicméně zlepšil o devět úderů a nakonec se dokonce vměstnal do TOP 10.