Colsaerts uhájil vedení a po sedmi letech slaví na European Tour

Colsaerts uhájil vedení a po sedmi letech slaví na European Tour

Obrovské drama ve Francii nakonec nejlépe zvládl Belgičan Nicolas Colsaerts, jenž se na European Tour raduje z titulu po dlouhých sedmi letech. 


Byla to bláznivá neděle. Nicolas Colsaerts ale vedení uhájil a po dlouhých sedmi letech slaví třetí titul na European Tour. Mezi posledním titulem a tím nynějším je neuvěřitelných 2709 dní.

Hned na druhé jamce se z boje o titul odpálil Jamie Donaldson, když na tříparu zahrál osm. V dalším průběhu poztrácel další dvě rány a místo boje o první pozice skončil na děleném 23. místě.

Na dvojce chyboval i Colsaerts a první devítku zahrál za +1. Když poté chyboval i na dvanáctce, o pozici lídra přišel. Do hry se dostal George Coetzee a Dán JB Hansen.

Colsaerts se vrátil do čela po famózním eaglu, jenž na patnáctce hřišti dvě rány vrátil a v čele byl znovu Hansen. Na patnáctce musel na titul zapomenout i Coetzee, na čtyřparu zapsal výsledek sedm.

Mimochodem, o titul bojoval až do posledních chvil. Na pětiparové devítce dokonce hrál z vody a zaznamenal birdie. Po obrovské hrubce ale o titul přišel.

A radovat se nemohl ani Dán Hansen. Ten totiž připsal dvě rány na sedmnáctce a tím se propadl na druhou pozici. Colsaerts poté udržel nervy a na osmnáctce mu tak k titulu stačil i par.