Exhibiční Japan Skins pro Daye, Woods dělil druhou pozici

PGA TOUR
Exhibiční Japan Skins pro Daye, Woods dělil druhou pozici

Vloženou exhibici The Challenge: Japan Skins před prvním oficiálním turnajem PGA Tour v Japonsku ZOZO Championship vyhrál Australan Jason Day. 


V Japonsku se před ZOZO Championship utkala čtveřice Tiger Woods, Rory McIlroy, Jason Day a domácí Hideki Matsuyama. Ten příliš vidět nebyl a pro sebe získal jen jednu jamku. Odnesl si tak 20 tisíc dolarů. 

Pokud danou jamku na hřišti Accordia Golf Narashino C.C. nikdo neovládne, přesunou se peníze na jamku následující. Jako první tak uspěl Day, jenž na třetí jamce získal 30 tisíc dolarů.

Následně uspěl Tiger Woods. Na tříparové pětce kvůli vodě hrála zbylá trojice bogey, Woodsovi tak stačilo na 20 tisíc dolarů zahrát par. Následně uspěl znovu a díky tomu si přišel na dalších 40 tisíc.

Na dvanáctce se prosadil i McIlroy, birdie mu přineslo tzv. 4 skins, díky kterým vydělal 60 tisíc dolarů. O jamku později se radoval již zmíněný Matsuyama, následně ale vše převzal Day.

Sedmnáctka totiž Dayovi přinesla par, zatímco Woods, McIlroy a Matsuyama zapsali bogey. Na poslední jamce poté Day zaskóroval a díky tomu si na těchto dvou jamkách vydělal dalších 210 tisíc dolarů.

Exhibiční Skins Game tak vyhrál Jason Day se ziskem 210 000 dolarů. Woods a McIlroy berou 60 tisíc dolarů, na Matsuyamu zbylo pouhých 20 tisíc dolarů. Je nicméně velmi pravděpodobné, že všechny tyto zisky poputují na dobročinné účely.