Thomas se posunul na čtvrté místo, obrovský posun pro Colsaertse

Thomas se posunul na čtvrté místo, obrovský posun pro Colsaertse

Justin Thomas v srpnu koketoval s druhou desítku, po dalším vítězství se ale ve světovém žebříčku posunul už na čtvrtou pozici. Obrovský vzestup potkal Nicolase Colsaertse, to Phil Mickelson může brzy zažívat něco, co se mu naposledy přihodilo před šestadvaceti lety. 


Thomas podruhé z posledních tří ročníků vyhrál CJ Cup, slaví podruhé za poslední tři měsíce a také se počtvrté v řadě umístil v TOP 10. To znamená jediné.

Američan, který byl v srpnu až desátý a koketoval s druhou desítkou, se nyní dostal před Španěla Jona Rahma na čtvrtou pozici. Před Thomasem už zůstává pouze trio Brooks Koepka - Rory McIlroy - Dustin Johnson. I před odstoupení z turnaje v Jižní Koreji zůstává Koepka první.

Obrovský posunul zaznamenal Nicolas Colsaerts, jenž po sedmi letech triumfoval na European Tour. Díky vítězství na Open de France se ze 424. místa posunul na neuvěřitelné 196. místo.

Velký posun slaví i Danny Lee, jenž se dostal do TOP 100 na 97. pozici. Ještě před týdnem byl o 65 pozic níže. Klesl naopak Phil Mickelson, jenž v Jižní Koreji skončil na děleném jednatřicátém místě.

Lefty si pohoršil o tři pozice na 50. místo a jelikož není ve startovním poli pro Zozo Championship, riskuje, že poprvé od roku 1993 spadne mimo elitní padesátku.