Komplikace pro Spilkovou před startem Q-Series

Klára Spilková
Komplikace pro Spilkovou před startem Q-Series

Dva týdny příprav Kláry Spilkové na závěrečnou fázi kvalifikace o LPGA 2020 sice proběhly podle představ, ale před samotným startem O-Series v Pinehurstu nastaly komplikace. 


Po odletu z Floridy do Severní Karolíny se ohlásilo silné nastuzení, kvůli kterému 24letá profesionálka vynechala tréninková kola.

„Byla jsem jen v pondělí chipovat a puttovat. Jsem brutálně nastydlá a místo cvičného kola jedu k doktorovi,“ uvedla den před startem kvalifikace hráčka LPGA, která naposledy prošla na turnajích dvakrát cutem.

Členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu má Q-Series jako pojistku pro další sezonu. V příštím roce dostala od LPGA tzv. Medical Exemption na šest turnajů, což je počet, který letos v létě nuceně vynechala pro nemoc.

„Jako první se hraje hřiště Pinehurst číslo 6, které naštěstí aspoň znám z loňska,“ neztrácela naději Klára Spilková před startem dvoudílného finále, kde se potká mj. s krajankou Karolínou Vlčkovou.

Od 23. října ž do 2. listopadu se utká 98 hráček na dvakrát čtyři kola a celkem 144 jamek na rány. První čtyři kola se konají od 23. do 26. října na hřišti Pinehurst č. 6 (design George a Tom Fazio). Druhá čtyři kola proběhnou od 30. října do 2. listopadu na hřišti Pinehurst č. 9 (design Jack Nicklaus).

Top 45 hráček získá pro LPGA 2020 v prioritním seznamu přihlašování na turnaje kategorii 14 a hráčky mimo top 20 také kategorii C na Symetra Tour. Po šestém kole následuje cut pro top 80 hráček. Prize money jsou 150 000 USD.

www.klaraspilkova.eu