Woods po neuvěřitelné šňůře birdie v čele, McIlroy se trápil

PGA TOUR
Woods po neuvěřitelné šňůře birdie v čele, McIlroy se trápil

Po úvodních třech jamkách byl Tiger Woods +3, první kolo přesto zakončil jako lídr společně s Garym Woodlandem. To Rory McIlroy se úvodní rundou protrápil. 


Woodland měl po vítězném US Open menší výpadek, v posledních týdnech už je ale znovu vynikající. Na Tour Championship obsadil patnácté místo, na CJ Cupu už byl dělený třetí.

A dnes v Japonsku v rámci úvodního kola Zozo Championship nechyboval a díky šesti zásahům vede společně s Tigerem Woodsem. Ten začal z desítky a na úvodních třech jamkách musel zapisovat bogey.

Od té chvíle nicméně hrál bezchybně, proměňoval těžké putty a jeho hra mu tak vynesla devět birdie.

Solidně začali i domácí hráči. Hideki Matsuyama se při Skins Game trápil, dnes ale upsal pět ran a drží samostatnou třetí pozici. Duo Hoshino - Ishikawa je na skóre -2, jednu ránu poté upsal Satoshi Kodaira.

Některým hvězdám se ale první kolo příliš nevydařilo. Vítěz The Open Shane Lowry musí se skóre +1 dotahovat, stejně jako Rory Sabbatini, Ian Poulter či Kevin Na.

Ještě hůře na tom je Rory McIlroy. V průběhu kola sice třikrát zaskóroval, předvedl ale stejný počet chyb a na dvanáctce dokonce zapisoval double-bogey. Hrozivé kolo za sebou mají Jordan Spieth (+4), Matt Fitzpatrick a Viktor Hovland (oba +5).

Poslední pozici poté obsadil Graeme McDowell. Během čtvrteční rundy nepřipsal jediné birdie, místo toho hrál čtyři bogey, dvě double-bogey a na pětiparové osmnáctce ztratil dokonce tři rány. Celkem tak zahrál 81 úderů (+11).