Chtěl zabojovat o kartu, místo toho vyhrál Portugal Masters

Chtěl zabojovat o kartu, místo toho vyhrál Portugal Masters

Steven Brown potřeboval skvělý výsledek k tomu, aby skončil v pořadí Race to Dubai do 115. místa a získal tak kartu pro následující sezónu. Místo toho ale celý turnaj vyhrál. 


Portugal Masters ovládli nakonec Angličané, i když po třetím kole to vypadalo na dominanci Jihoafričanů. V TOP 10 ale nakonec končí osm hráčů z Anglie a pouze dva z JAR.

Vítězem se stal Steven Brown, jenž chtěl zabojovat o kartu na další sezónu European Tour. Nyní ji ma jistou na roky dva. Brown hrál od čtrnácté jamky druhého kola bez bogey a k titulu mu nakonec stačil výsledek -17.

Dnes zahrál čisté kolo za 66 (-5), výrazně mu přitom pomohla druhá rána na pětiparové dvanáctce. Brown se skvostně dostal metr od vlajky a zaznamenal tak eagle.

Brandon Stone měl možnost po nepovedené druhé devítce (1 birdie, 2 bogey) dostat Portugal Masters do play-off, na osmnáctce ale neproměnil putt do birdie. Stone tak jen dělí druhou příčku se svým krajanem Justinem Waltersem, který na poslední jamce také přišel o play-off, když zahrál bogey.