Klára Spilková sedmá v prvním turnaji LPGA Q-Series

Klára Spilková
Klára Spilková sedmá v prvním turnaji LPGA Q-Series

Navzdory silnému nachlazení zvládla Klára Spilková bravurně první ze dvou částí finálové kvalifikace o LPGA 2020. Čtyřiadvacetiletá golfistka vykročila k potvrzení členské karty na nejprestižnější světový okruh děleným 7. místem na hřišti Pinehurst 6 v Severní Karolíně.


S výsledkem 279 ran, 5 pod par (72-68-68-71) má Klára v polovině Q-Series náskok sedmi ran před hranicí Top 45, která zajišťuje kartu na LPGA 2020.

Stejně jako loni jí vyšla „jednoduchá“ taktika: zasahovat široké fairwaye a velké greeny a snažit se hrát nanejvýš dva putty. Nikdy neměla horší skóre než bogey a výkon vyšperkovala ve třetím kole, kdy zahrála tři birdie v řadě za sebou.

Druhá Češka, Karolína Vlčková, se mezi 98 hráčkami dělí o 90. místo na +18.

Formát tzv. Q-Series, s dvěma finálovými turnaji kvalifikace za sebou, kdy se výsledky celkem osmi kol a 144 jamek sčítají, seděl Kláře Spilkové už loni, kdy se takto hrálo poprvé. Členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu před rokem dokonce po první části na Pinehurst 6 vedla s 13 pod par (70-66-69-70) a s odstupem čtyř ran. Po druhé části Q-Series skončila na celkovém 4. místě.

Nyní, po třech dnech odpočinku, čeká pokračování finále: druhý turnaj LPGA Q-Series, a to na hřišti Pinehurst 9. Čtyři kola se hrají od středy 30. října do soboty 2. listopadu. Start na Q-Series je pojistkou pro další sezonu. Klára má totiž v příštím roce od LPGA udělenu tzv. Medical Exemption na šest turnajů, což je počet, který letos v létě nuceně vynechala pro nemoc.

Web: www.klaraspilkova.eu

Leadeboard Q-Series: http://scoring.lpga.com/public/QSLeaderboard.aspx