Domácí Li v čele, skvělý začátek pro Evropany

PGA TOUR
Domácí Li v čele, skvělý začátek pro Evropany

Hao-Tong Li jako největší domácí hvězda začal turnaj WGC-HSBC Champions ve velkém stylu a po úvodním kole se dostal do čela. Mocně jej ale stíhá další mezinárodní pole. 


Takovou rozmanitost PGA Tour nepamatuje. V TOP 10 se nachází dva Číňané, dva Angličané a poté devět hráčů z různých zemí. Jediným Američanem na přední straně leaderboardu je Xander Schauffele (-6). Stejné skóre mají po prvním kole i Matt Fitzpatrick, Sungjae Im či Adam Scott. Ránu ztrácí Rory McIlroy a také rakouská senzace Matthias Schwab.

Na úplném čele je domácí Hao-Tong Li, jenž ve čtvrtek zahrál na úvodní jamce bogey, poté už ale pouze skóroval. Na dvojce si připsal eagle a dále zapsal sedm birdie.

Druhou pozici obsadil Viktor Perez. Ten sice chyboval dvakrát, hned dvakrát ale zaskóroval eaglem. Solidní start mají za sebou i Matt Wallace, Justin Rose a Chez Reavie (všichni -3), pod parem hřiště jsou i Jordan Spieth, Henrik Stenson, Bubba Watson (všichni -2) či Phil Mickelson (-1).

Špatný start naopak zaznamenali Tommy Fleetwood a Francesco Molinari, kteří ztratili po dvou ranách. Paul Casey zahrál kolo dokonce za +3, stejně jako Hideki Matsuyama.