Schauffele titul v Číně neobhájil, na osmnáctce jej předčil McIlroy

PGA TOUR
Schauffele titul v Číně neobhájil, na osmnáctce jej předčil McIlroy

Čtvrtý titul v roce 2019 získal Rory McIlroy. Ten se v Číně na turnaji WGC-HSBC Champions pohyboval na čele leaderboardu od prvního kola a ačkoliv musel až do play-off, o vítězství se připravit nenechal.


V TOP 10 turnaje jsou velmi překvapivá jména. Dělenou osmou pozici obsadil Anglčian Paul Waring, dělený čtvrtý poté skončil Rakušan Matthias Schwab a také Francouz Victor Perez.

Na skvělé úvodní dva dny nedokázal navázat Matt Fitzpatrick a slabý víkend mu nakonec přinesl samostatnou sedmou příčku. O titul se bojovalo jinde. Příležitost neměl ani Louis Oosthuizen, jasné bylo, že si to rozdá nejkonzistentnější hráč roku Rory McIlroy a obhájce vítězství Xander Schauffele.

McIlroy znovu nechyboval a dvě kola hrál bez bogey. Poslední birdie si ovšem připsal už na čtrnáctce, díky kterému se dostal do vedení o dvě rány. Jenže Schauffele reagoval o jamku později a na osmnáctce si vynutil play-off.

Loni právě v play-off triumfoval, nyní už ale po odpalu věděl, že to bude mít velmi složité. Zatímco totiž McIlroy ležel krásně na fairwayi, Schauffele poslal míč do poměrně hlubokého roughu.

Američan tak hrál pouze na lay-up a na green se dostal až třetí ranou. McIlroy sice putt do eaglu neproměnil, ale putt na birdie zvládl. To Schauffele potřeboval dva putty a par mu tak nestačil. Ze čtvrtého titulu v tomto roce se tak raduje Severní Ir.