Jak přihlásit dítě na nejlepší střední školy na světě?

PR článek
Jak přihlásit dítě na nejlepší střední školy na světě?

Chodit na privátní střední školu je razítkem na skvělé sociální postavení. Jenomže dostat se do lavic takových škol, není úplně snadné. Některé instituce jsou žádané pro všechna ta jména významných absolventů, jiné pro své výjimečné mimoškolní aktivity a další pro to, jakých akademických výsledků jejich studenti dosahují.


Po celém světě se nachází stovky takových škol a každá si individuálně nastavuje kritéria pro přijetí, přičemž dostat se do těchto historických institucí není jen o tom, zaplatit školné a tím získat automatickou vstupenku do lavice. Školy mají důkladné přijímací řízení, při kterém se posuzuje i to, jestli uchazeči vůbec zvládnou život na internátu, který není pro každého.

„Příprava závisí na úrovni studenta,“ říká Kristýna Lebedová, šéfka IQ Consultancy, která v Česku zprostředkovává studium na těch nejstarších a nejexkluzivnějších školách na světě. „Pokud jde o někoho, kdo studuje na mezinárodní škole, pravidelně jezdí do zahraničí a má samé jedničky, je to jedna věc. V tom případě se příprava soustřeďuje jen na specifické požadavky dané školy. V jiných případech se žáci připravují několik let.“

Mladší děti si tak již od 7 let mohou během letních prázdin vyzkoušet kurzy spojené jak s výukou angličtiny, tak se zaměřením na sporty, nebo umění a získat potřebné zkušenosti. Proces přihlašování pro 13leté, kteří na školách začínají studovat, startuje v momentu, kdy je dítěti 11 let a na těchto školách studují v rámci základní, nebo později také střední školy.

„Aby měl student možnost dostat se na takovou školu, musí mít nadstandardní osobnost, vůdčí schopnosti, inteligenci a vychování, chuť se neustále učit, mít zájem o svět kolem sebe, skvělé výsledky v mimoškolních aktivitách, dobrou až vynikající znalost dalších světových jazyků,“ vyjmenovává Lebedová nutné předpoklady. A dodává, že ještě jeden bod je zásadní: přihláška se podává vždy s předstihem dvou a někdy až čtyř let.

A právě mimoškolní aktivity jsou často důvodem, proč rodiče o zahraničním studiu začínají přemýšlet.

Studenti totiž nejen že mohou získat prestižní vzdělání, ale také excelentní sportovní přípravu, přičemž mezi nejoblíbenější sporty na těchto elitních insitutcích patří v prvé řadě golf, tenis, hokej, ale také jízda na koni nebo šerm.

Ať už je prvním krokem letní kemp, semestr, rok a nebo studium celé střední školy, zahraniční vzdělání je jednou z cest pro úspěšnou budoucnost a s takovou školou zažije dítě nejlepší možný start do života.

Srdečně Vás zveme na veletrh zahraničního vzdělání!

19. listopadu se v Praze, v hotelu Four Seasons, uskuteční veletrh prestižních zahraničních škol a jazykových kurzů. 

Na tomto veletrhu budou přítomny školy, jejichž pověstí a akademickou úrovní jsme si jisti na 100%. Mezi účastníky budou přední internátní školy z Velké Británie, USA, Kanady a Evropy. Na veletrhu bude možné promluvit se zástupci jednotlivých škol, získat konzultaci ohledně přípravy a zápisu nebo vybrat krátkodobé jazykové kurzy v zahraničí.

 

Pro účast se prosím registrujte na tomto odkazu:

https://www.iq.events/private_schools_fair_cz/?utm_source=golfdigest&utm_medium=promo&utm_campaign=Event_SO_praga_article&utm_content=fair_2019