Todd ani po dvou výhrách nemá jisté U.S. Open

PGA TOUR
Todd ani po dvou výhrách nemá jisté U.S. Open

Zní to velice zvláštně, ale vítěz posledních dvou turnajů na PGA Tour Brendan Todd nezískal dosud místenku na U.S. Open. Jak je to možné?


Brendon Todd v posledních týdnech září. Vyhrál Bermuda Championship a v minulém týdnu triumfoval i na Mayakoba Golf Classic. Kromě výrazných finančních odměn a posunu ve světovém žebříčku získal také místo na PGA Championship a Masters.

Prvně jmenovaný major si zahraje díky triumfu na Bermudách, ten druhý díky úspěchu v Mexiku. Americký golfista, který se posunul již na 83. místo, ale stále nemá jistotu, že si zahraje domácí U.S. Open.

To se letos uskuteční ve Winged Foot, Todd ale nominaci zatím nemá. Na ni potřebuje vyhrát v sezóně alespoň tři turnaje nebo se posunout do nejlepší šedesátky světového žebříčku.

Něco podobného zažil v roce 2018 Patton Kizzire. Vyhrál dva turnaje, týden před U.S. Open se ale nacházel na 63. pozici a na domácí půdě se tak nepředstavil. "Opravdu si neuvědomuješ, že existují takové skuliny, dokud v jedné z nich nejsi," řekl Kizzire loni v březnu. Brendon Todd zcela jistě doufá, že podobný rozhovor nebude muset absolvovat.