Lorenzo-Vera nečekaným lídrem v Dubaji, Fleetwood a McIlroy excelovali

Lorenzo-Vera nečekaným lídrem v Dubaji, Fleetwood a McIlroy excelovali

Závěrečný podnik letošní sezóny European Tour se tradičně koná v Dubaji. Nečekaným lídrem je Francouz Michael Lorenzo-Vera, hlavní hvězdy turnaje ale nejsou vůbec pozadu. 


DP World Tour Championship začalo nejlépe pro Francouze Michaela Lorenza-Veru. Na druhé devítce hned šestkrát zaskóroval a celkem upsal devět ran.

V závěsu za ním další titul vyhlíží Rory McIlroy. Severní Ir udělal jedinou chybu, konkrétně na dvanáctce, vše si ale vynahradil na poslední jamce. Parádní ranou dřevem poslal míček na pětiparu druhou ranou metr od greenu a pohodlně zapsal eagle.

Hned na první jamce hole-outem do eaglu zaskóroval Tommy Fleetwood (-5), stejné skóre má i další Angličan Tom Lewis. O ránu lepší je Jon Rahm, jenž bojuje o celoroční vítězství s Berndem Wiesbergerem. Tomu se na úvod příliš nedařilo, přesto nakonec upsal dvě rány a je na dělené čtrnácté pozici.

Velmi dobře začali i Francesco Molinari, Danny Willett (oba -3), Louis Oosthuizen, Thomas Pieters či Matt Wallace (všichni -2). Nejhorší kolo zaznamenal Ital Andrea Pavan (+5), dvě rány poté ztratili Henrik Stenson, Patrick Reed nebo Ian Poulter.