Zase ten Todd! Na PGA Tour bojuje o zlatý hattrick

PGA TOUR
Zase ten Todd! Na PGA Tour bojuje o zlatý hattrick

Brendon Todd ve třetím kole RSM Classic řádil jako uragán a není daleko od třetího triumfu na PGA Tour v řadě. To tu nebylo dlouhých třináct let. 


Před víkendem hrál Brendon Todd tak trochu nenápadně. V obou kolech zapsal jedno bogey, dostal se ale na skóre -10. Včera ale hřiště v Georgii naprosto rozstřílel.

Neudělal jedinou chybu, připsal si osm birdie a vyšvihl se na první pozici o dvě rány před duem Webb Simpson - Sebastian Muňoz. Reálně tak Todd může uvažovat o třetím triumfu v řadě.

Ještě nedávno byl Brendon Todd mimo elitní tisícovku světových golfistů, nyní může dokázat něco, co se naposledy povedlo Tigeru Woodsovi v roce 2016.

O titulu může uvažovat i švédské duo Henrik Norlander - Alex Noren, o desítku by rád bojoval Alex Čejka. Po skvělém úvodním kole se naopak propadá Rory Sabbatini. Další dvě rundy šel pouze v paru a na dělené 65. pozici ztrácí na lídra už třináct ran.

Neuvěřitelné kolo poté prožil lídr po dvou kolech Tyler Duncan. Včera zahrál 70 úderů, hrál tedy v paru. Na greenech neproměnil jediný putt do birdie, zároveň ale nezaznamenal jedinou chybu.