Larrazabal padal na dno, titul mu ovšem nakonec neunikl

Larrazabal padal na dno, titul mu ovšem nakonec neunikl

Španělský golfista Pablo Larrazabal na úvodní devítce finálového kola naprosto zkolaboval. Vše ale nakonec zachránil a díky třem zásahům na posledních čtyřech jamkách slaví svůj pátý triumf na European Tour. 


Před úvodním odpalem vedl o tři rány, po polovině finále už byl o čtyři údery pozadu. Pablo Larrazabal měl blízko k obrovskému kolapsu. Na první devítce zahrál kromě jednoho birdie také pět bogey a jedno double-bogey.

Vypadalo to, že Larrazabal nebude mít šanci. Navíc se mu na prstu nohy udělal puchýř a Larrazabal tak viditelně kulhal. Přesto se obdivuhodně vrátil.

Na druhé devítce zaskóroval na jedenáctce a ačkoliv ránu připsal o dvě jamky poté, závěr se mu vydařil parádně. Birdie si užil na patnáctce a šestnáctce a zaskórovat dokázal i na závěrečné jamce. A právě toto birdie stačilo na titul.

Obrovskou smůlu měl naopak Nizozemec Will Besseling. Na posledním pětiparu útočil se skóre -7 druhou ranou na green. Pokud by jej zasáhl, mohl by uvažovat o senzačním vítězství. Míček Besselinga ale skončil těsně u vody a Nizozemec neměl možnost jej zahrát na green. Nakonec tak zapsal bogey a přišel i o druhou pozici.

Absolutní kolaps poté potkal duo Adrian Otaegui - Marcus Armitage. Prvně jmenovaný dnes zahrál za 80 ran (+8). Na úvodní jamce zapisoval nepopulárního sněhuláka, v dalším průběhu poté hrál například double-bogey, ale také eagle na třináctce. Ani ten jej ale nedostal výše, Otaegui končí na dělené 33. pozici.

Angličan zahrál dokonce 83 ran a končí dělený dvaačtyřicátý. Největší hvězdou turnaje byl Ernie Els, ten sice prošel cutem, se skóre +11 ale obsadil až dělenou 42. pozici.