Týden v European Tour: Eagle na vítězství i famózní drive Porteouse

Týden v European Tour: Eagle na vítězství i famózní drive Porteouse

Turnaj Afrasia Bank Mauritius Open ovládl po dramatickém play-off Dán Rasmus Hojgaard. Stal se druhým nejmladším vítězem v historii European Tour a zároveň prvním vítězem narozeným v tomto století. 


Vítěz turnaje

12. března roku 2001 se narodil dánský golfista Rasmus Højgaard, nynější vítěz turnaje European Tour. Højgaard se stal druhým nejmladším vítězem v historii European Tour a prvním vítězem, jenž se narodil v tomto století.

Højgaard si na Mauriciu došel pro titul i díky třem eaglům. Skvěle si ale vedl především na osmnáctce. Díky birdie na poslední jamce si prodloužil šanci na titul.

Do play-off se s ním dostali Ital Renato Paratore a Francouz Antoine Rozner. Paratore vypadl hned na první jamce, když zahrál pouze par. To Højgaard a Rozner hráli osmnáctku hned čtyřikrát. Ve všech třech případech hráli birdie. Následně ale Højgaard druhou ranou poslal míček dva metry od vlajky a eaglem rozhodl o svém prvním titulu.

Hvězdní hráči

Z hlavních hvězd dopadl nejlépe Thomas Pieters, jenž obsadil dělenou třináctou pozici. Stejné místo obsadil Brandon Stone, na šestadvacáté místo se poté dostal Zander Lombard.

Zklamání turnaje

Shubhankar Sharma chtěl útočit na umístění v TOP 10, místo toho obsadil předposlední pozici. V prvním kole zahrálpět double-bogey a ztratil deset ran. Ve druhém kole nad bogey převažovala birdie, další dabláč (tentokrát na čtyřce) ale znamenal, že i ve druhém kole Sharma ztratil. S konečným skóre +11 tak na dobré umístění mohl zapomenout.

Nejdelší drive

438 yardů, do takové vzdálenosti poslal míček Haydn Porteous. Přes 400 yardů se dostali i Clément Sordet a JC Ritchie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Longest drives of the week ???? #AfrAsiaOpen

Příspěvek sdílený European Tour (@europeantour),

Vítězná formulka Rasmuse Højgaarda 

V žádné činnosti Rasmus Højgaard neexceloval. V počtu puttů na greenu obsadil dělenou třináctou pozici, fairwaye trefoval jako pětatřicátý nejlepší. A ideální to nebylo ani co se ran do greenů týče. Přesto Dán slaví svůj první titul na European Tour. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

@rasmushoejgaard's winning formula ???? #AfrAsiaOpen

Příspěvek sdílený European Tour (@europeantour),