Mezinárodní výběr měl blízko k další senzaci, Američané ale zabrali v poslední okamžik

Mezinárodní výběr měl blízko k další senzaci, Američané ale zabrali v poslední okamžik

Americký výběr odvrátil další blamáž. V jednu chvíli prohrával všech pět foursomů, nakonec ale díky skvělému závěru ubojoval alespoň remízu.


Scott A./Oosthuizen L. - Kuchar M./Johnson D. 3 and 2

Matt Kuchar a Dustin Johnson v úvodu souboje zářili, to Adam Scott s Louisem Oosthuizenem neproměnili jediný putt. Na osmičce se ale vše změnilo. Mezinárodní duo vyhrálo pět z následujících sedmi jamek a na závěrečné dvě jamky už se ani jít nemuselo.

Niemann J./Hadwin A. - Cantlay P./Schauffele X. 1up

Duo Cantlay - Schauffele neustále dotahovalo, poprvé šlo do vedení až na desítce. Během krátké chvíle o něj znovu přišlo, přesto nakonec získalo veledůležitý bod. Na osmnáctce si připsalo birdie a díky tomu odvrátilo další senzaci.

Ancer A./Leishman M. - Reed P./Simpson W. 3 and 2

První jamka sice šla za americkým duem, poté už ale zářili Abraham Ancer a Marc Leishman. Australan se jen podivoval nad tím, jak Ancer fantasticky puttoval. I tento duel tak byl rozhodnutý po šestnáctce.

Matsuyama H./An B-H. - Woods T./Thomas J. 1up

Tiger Woods znovu začal skvěle a po čtyřech jamkách vedli Američané o dvě. Třikrát v řadě ale následně uspěli Matsuyama s Anem a vše bylo jinak. Přesto to dlouho vypadalo na remízu. Na osmnáctce ale proměnil dlouhý putt Justin Thomas a zařídil další vítězství pro svého kapitána. 

Smith C./Im S. - Fowler R./Woodland G. Halved

Asi největší ztráta pro mezinárodní výběr. Na úvodních dvou jamkách zářil Cameron Smith, dvěma úspěšnými putty poslal svůj tým do vedení. O dvě to bylo ještě tři jamky do konce, Woodland s Fowlerem ale zabrali a ukořistili první půlbod.