Američané neměli daleko od vyrovnání, famózní obrat předvedl Ancer s Leishmanem

Američané neměli daleko od vyrovnání, famózní obrat předvedl Ancer s Leishmanem

Výběr Spojených států amerických nezačal ideálně ani v sobotu, když ve fourballech ztratil další bod. Foursomy nicméně ovládal a zdálo se, že by mohl celkové skóre dokonce srovnat. 


Dopolední fourbally

Tiger Woods si dal včera pauzu, aby byl plně připraven na svůj single. K Justinu Thomasovi tak přiřadil Rickieho Fowlera a tato dvojice si taktéž skvěle sedla. Marc Leishman znovu nepředvedl ideální výkon, to Justin Thomas opět zářil a získal ve spolupráci s Fowlerem bod. Dále ale bodovali především hráči mezinárodního výběru.

Patrick Cantlay a Xander Schauffele znovu nevypadali dobře a Abraham Ancer je i včera dokázal rozstřílet. Podobně si vedl C.T. Pan a také Hideki Matsuyama, kteří rozdrtili duo Simpson - Reed. Toto duo podle očekávání už do foursomů nešlo.

Poslední dopolední zápas nabídl remízu. An a Scott puttovali skvěle, Tony Finau a především poté Matt Kuchar ale vždy dokázali odpovědět. Remízu Američané zachránili na poslední jamce, nejspíše je ale spravedlivá.

Li H.-T./Leishman M. - Fowler R./Thomas J. 3 and 2

Ancer A./Im S. - Cantlay P./Schauffele X. 3 and 2

Pan C./Matsuyama H. - Simpson W./Reed P. 5 and 3

An B-H./Scott A. - Finau T./Kuchar M. Halved

Odpolední foursomy

Tiger Woods si nedal říct a znovu k sobě dal Patricka Cantlaye a Xandera Schauffeleho. Dvojice Američanů zabrala a získala svůj druhý bod. Velmi vyrovnaný byl souboj Adama Scotta a Louise Oosthuizena proti Garymu Woodlandovi a Dustinu Johnsonovi. Nakonec se také radovali Američané, na osmnáctku už se jít nemuselo.

Favorité celého střetnutí měli možnost ukořistit i další dva body. Tony Finau s Mattem Kucharem vedli ještě pět jamek před koncem o dvě, nakonec ale duo Niemann - An vybojovalo důležitou remízu. A famózní obrat předvedli Marc Leishman a hrdina mezinárodního týmu Abraham Ancer.

Proti Justinu Thomasovi a Rickiemu Fowlerovi prohrávali po sedmi jamkách o pět a hrozil naprostý debakl. Jenže zatímco Američané zahráli druhou devítku za +2, mezinárodní výběr ji zvládl za -4. Získal pět jamek včetně poslední tří a zachránil tak veledůležitou remízu. Před singly tak mezinárodní tým vede nad USA poměrem 10:8.

Scott A./Oosthuizen L. - Woodland G./Johnson D. 2 and 1

Ancer A./Leishman M. - Fowler R./Thomas J. Halved

Im S./Smith C. - Cantlay P./Schauffele X. 2 and 1

Niemann J./An B-H. - Finau T./Kuchar M. Halved