Matsuyama a Oosthuizen. Kolaps dvou hvězd a Presidents Cup znovu drží Američané

Matsuyama a Oosthuizen. Kolaps dvou hvězd a Presidents Cup znovu drží Američané

Američané v singlech přehráli mezinárodní výběr a uhájili Presidents Cup. Alespoň na remízu přitom stačilo málo. Kolaps ale postihl Hidekiho Matsuyamu a Louise Oosthuizena. 


Mezinárodnímu výběru nakonec nechybělo moc. Stačilo, aby se v závěru svého singlu nesložili Hideki Matsuyama a Louis Oosthuizen. Utkání by skončilo remízou a podle zákulisních informací by se dále nehrálo.

Jenže zmíněná dvojice v závěrech naprosto selhala. Japonec vedl nad Tonym Finauem o čtyři jamky ještě na desítce. Následně ale Matsuyama ztratil čtyři jamky a nakonec mohl být rád za půlbod. 

Oosthuizen vedl proti Kucharovi po devítce o tři, ještě na čtrnáctce o dvě. Nakonec na osmnáctce zachraňoval remízu. Právě putt Kuchara na sedmnáctce definitivně rozhodl o triumfu Spojených států amerických.

Podle očekávání uspěl Tiger Woods, i když Abraham Ancer odvedl skvělou práci. Stejně tak uspěl Dustin Johnson, Hao-Tong Li neměl v Austrálii puttovací formu. 

Některé zápasy ale nabídly pořádné překvapení. Patrick Reed dlouho drtil C.T. Pana a po sedmi vedl o šest. C.T. Pan se zmátořil a duel zdramatizoval, na sedmnáctku už se ale nešlo.

Senzačně uspěl Sungjae Im proti Garymu Woodlandovi. Na druhé devítce získal během pěti jamek hned čtyři a poslední tři už se hrát nemusely. Naprosto poté šokoval Cameron Smith, jenž po čtyřech jamkách prohrával proti Justinu Thomasovi již o tři. Famózním závěrem ale pro sebe ukořistil celý bod.

Jenže hlavní adepti mezinárodního týmu na bod zklamali. Adam Scott nevyhrál na první devítce v souboji s Xanderem Schauffelem jedinou jamku a ačkoliv následně zabojoval, na sedmnáctce Schauffele puttem do paru rozhodl o své výhře.

Joaquin Niemann měl také blízko k bodu a na desítce vedl o jednu. Následně ale z pěti jamek prohrál čtyři a po šestnáctce tak bylo proti Patricku Cantlaymu hotovo.

Byeong-Hun An překvapivě podlehl Webbu Simpsonovi a jen půlbod získal Marc Leishman, zřejmě hlavní zklamání Presidents Cupu. Proti Rickiemu Fowlerovi bojoval, na osmnáctce se mu podařilo získat alespoň remízu.

Suma sumárum, Američané v singlech otočili celé střetnutí a zvítězili 16:14. Neporažený Tiger Woods tak jako hrající kapitán zvedl nad svou hlavu Presidents Cup. 

Nedělní singly

Ancer A. - Woods T. 3 and 2

Matsuyama H. - Finau T. Halved

Pan C. - Reed P. 4 and 2

Li H.-T. - Johnson D. 4 and 3

Hadwin A. - DeChambeau B. Halved

Im S. - Woodland G. 4 and 3

Niemann J. - Cantlay P. 3 and 2

Scott A. - Schauffele X. 2 and 1

An B-H. - Simpson W. 2 and 1

Smith C. - Thomas J. 2 and 1

Oosthuizen L. - Kuchar M. Halved

Leishman M. - Fowler R. Halved