Tento týden se hraje v Austrálii a Thajsku

Tento týden se hraje v Austrálii a Thajsku

PGA Tour má sice pauzu, v Austrálii ale pokračuje nový ročník European Tour a zajímavé obsazení má i Thailand Masters, které přitom financemi rozhodně nepřitahuje. 


V Austrálii pokračuje nová sezóna European Tour. V RACV Royal Pines Resortu v Gold Coast v Queenslandu se hraje Australian PGA Championship.

Evropské hvězdy schází, zmínit snad můžeme pouze Francouze Clementa Sordeta. Domácího Open se ale účastní Adam Scott, jenž si chce vylepšit náladu po Presidents Cupu, a dále také Stewart Cink, Ryan Fox a Cameron Champ, který je spolu se Scottem největším favoritem.

Dodejme, že v Austrálii se hraje o 1,5 milionu eur. To v Thajsku je prize money pouze 500 tisíc dolarů, Thailand Masters ale přitahuje pozornost.

Na hřišti Ocean & Mountain ve městě Pattaya startují dvě největší domácí hvězdy, tedy Kiradech Aphibarnrat a také Jazz Janewattananond, jenž v minulém týdnu ovládl Indonesian Masters.

V oblíbené turistické destinaci hrají tento týden taktéž Nicolas Colsaerts, Haydn Porteous, Thomas Detry, John Catlin či Alex Čejka, který se pokusí o další umístění mezi nejlepšími. V Indonésii obsadil dělené páté místo.