Thomas zvládl dramatické play-off a má dvanáctý titul z PGA Tour

PGA TOUR
Thomas zvládl dramatické play-off a má dvanáctý titul z PGA Tour

Vítězem Sentry Tournament of Champions na Havaji se stal Justin Thomas, jenž v dramatickém play-off souboji porazil krajany Patricka Reeda a Xandera Schauffeleho.


V nejlepší desítce se umístil Španěl Jon Rahm, Chilan Joaquin Niemann a osm amerických hráčů. A již od druhé devítky bylo jasné, že si to o titul rozdají Patrick Reed, Xander Schauffele a Justin Thomas.

Nejdále měl k titulu Reed, na posledních šesti jamkách ale zahrál čtyři birdie a dostal se na skóre -14. Schauffele zahrál birdie tři a i když na posledních třech jamkách nezaskóroval, skóre -14 udržel.

Justin Thomas využil ke skórování čtrnáctku i patnáctku a zdálo se, že mu titul neunikne. Na šestnáctce a následně na závěrečné osmnáctce ale zapsal nečekané bogey a musel jít se svými krajany do play-off.

Na osmnáctce jako první vypadl Schauffele, jenž zahrál pouze par. Následně měl příležitost turnaj ukončit Reed, putt na vítězství ale neproměnil. Třetí play-off jamka už ale rozhodla. Thomas si famózně přihrál a přesným puttem do birdie mohl začít oslavovat svůj 12. titul na PGA Tour.