Steele nezvládl koncovku, druhý titul má Smith

PGA TOUR
Steele nezvládl koncovku, druhý titul má Smith

Brendan Steele si v průběhu třetího kola Sony Open vypracoval solidní náskok a držel jej téměř až do konce. Vítězem turnaje se ale po první play-off jamce stal Cameron Smith. 


Před začátkem turnaje se Cameron Smith zavázal, že za každé birdie věnuje Austrálii, která bojuje s požáry, 500 dolarů. Za eagle poté rovný dvojnásobek.

V úvodním kole zahrál hned šest birdie, přesto byl nakonec rád, že zahajovací den udržel své skóre v paru. Hned na první jamce totiž zahrál bogey a na čtyřparové dvojce přišlo dokonce triple-bogey.

V pátek znovu Smith zahrál šest birdie, ale tentokrát jen jedno bogey. Sobota byla téměř totožná, jednou chybou a pěti birdie si dal šanci na svůj druhý triumf na PGA Tour.

Náskok si ovšem držel Brendan Steele a dlouho to vypadalo, že před sebe již nikoho nepustí. Na třináctce vedl o dvě rány, po chybě Smitha na patnáctce také. Jenže zatímco Steele na sedmnáctce chyboval, Smith si na osmnáctce zajistil play-off.

A hned na první jamce bylo rozhodnuto. Smith ji dokázal zahrát v paru, Steele zapsal bogey. Triumf tak míří k Australanovi.

Třetí skončil Webb Simpson, umístění v TOP 5 si poté děleným čtvrtým místem zajistili také Kevin Kisner, Ryan Palmer a senzačně i Graeme McDowell. Ten včera zahrál pět birdie v řadě, celkem upsal šest ran a nebýt nepovedeného prvního kola, bojoval by o titul. Severní Ir se nicméně každým dnem zlepšoval a s umístěním může být naprosto spokojen.